Home English News Hormati keputusan mesyuarat Majlis Presiden PH- Anwar

Hormati keputusan mesyuarat Majlis Presiden PH- Anwar

1080
0
SHARE
Ad

KAJANG: Presiden PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim mahu setiap anggota PKR serta pihak lain yang menyokong Pakatan Harapan (PH) supaya menghormati keputusan mengenai peralihan kuasa yang diputuskan Majlis Presiden PH malam tadi.

Anwar berkata keputusan yang dicapai dalam mesyuarat itu adalah secara konsensus dengan turut melibatkan keputusan beliau dan PKR.

“Oleh demikian, Parti Keadilan (PKR) secara keseluruhannya dan rakan-rakan lain harus hormati keputusan tersebut …saya boleh arah parti (PKR), yang lain itu saya boleh gesa mereka supaya hormati keputusan kerana tumpuan kita adalah tentang ekonomi dan kita menghadapi kesan daripada penularan koronavirus (COVID-19).

#TamilSchoolmychoice

“Jadi saya merayu dan gesa kawan-kawan hormati keputusan ini …dari segi kepimpinan Keadilan saya tidak akan benarkan umpamanya mana-mana serangan ataupun kecaman terhadap keputusan ini,” kata Ahli Parlimen Port Dickson itu pada sidang media selepas Majlis Himpunan Enam Dekad Persatuan Kebangsaan Pelajar Islam Malaysia (PKPIM) dekat sini, hari ini.

Beliau mengulas dakwaan ada pihak tertentu yang mahu turun ke jalanan bagi mendesak peralihan kuasa dipercepatkan pada Mei depan.

Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad pada sidang media selepas mempengerusikan mesyuarat itu di Putrajaya, berkata peralihan kuasa akan dilakukan selepas Sidang Kemuncak Kerjasama Ekonomi Asia Pasifik (APEC) namun tiada tarikh ditetapkan untuk beliau menyerahkan jawatan nombor satu negara kepada penggantinya.

— BERNAMA